Igazi őszi feelinges sütőtökös muffin

img_20151029_181252-1.jpg

Stahl Judit sütőtökös muffin receptjét módosítottam annyiban, hogy zabpehelylisztet használtam. Na meg kicsit több lett a gyömbér, de ez nem gond. Egy nagyon finom, fűszeres omlós tészta a végeredmény. Morzsálódik, de mennyei az íze.

Hozzávalók: 15 dkg zabpehelyliszt, 1 kávéskanál sütőpor, fél kávéskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 1 kávéskanál fahéj, fél kávéskanál gyömbér, 10 dkg vaj, 15 dkg cukor (édesítő), 1 tojás, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál méz, sütőtökpüré (19 dkg-os bébiételes üvegnek megfelelő, kb. 2 dl lehet)

Máz: fehér csoki, narancshéj, narancslé

Először is sütőtökpürét készítettem. Egy közepes kanadai sütőtököt felszeltem kisebb cikkekre, kikapartam a magos belsejét, majd egy sütőpapírral bevont tepsiben 180 fokon sütöttem. Sütési idő kb. 45 perc.

A fenti száraz alapanyagokat összekevertem, majd beletettem  a puha vajat és minden mást. Robotgéppel összedolgoztam. Muffin sütőben megsütöttem 170 fokon. 

Máz: Gőz felett megolvasztottam fehér csokit, tettem hozzá narancshéjat, annyi narancslevet, hogy szép, enyhén folyós állaga legyen. A kész muffinokra csurgattam. Egy idő után megszilárdul, de nem atom keményre.