Húsz perces meggymártás

Egy étel, ami hamar megvan, de annál finomabb! Az édességvágyat is elsöpri!

20151012_122624_2.jpg

Ami kell hozzá: meggy (én fagyasztottat használtam), tejföl, zabliszt, édesítő, citrom- és narancshéj, só, szegfűszeg, fahéj, citromlé, valamint búzakorpa, kesudió, olaj

20151012_113840_2.jpg

A meggyet felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje + még egy kicsi. Pici sóval, édesítővel, citrom- és narancshéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal, citromlével ízesítem, felteszem főni 5-10 percre. Addig a habarást készítem el. Ehhez egy-két evőkanál zablisztet kiverek tejföllel, pici vízzel,csomómentesre. a meggy forró levéből merek hozzá és összekeverem. Ekkor teszem a meggyhez, habverővel keverem egyneművé és felforralom.

A búzakorpát megpirítom kicsi kókuszolajon az összetört kesudióval együtt. 

20151012_151512_2.jpg