Majonéz házilag

20151109_111154-2.jpg

Szerintem a majonéz simán belefér az egészséges életmódba, de csak úgy, ha magad készíted. A nyers tojássárgája ne legyen riasztó, nekem még soha nem volt bajom tőle. Sokan félnek tőle, mert hogy könnyű elrontani, kicsapódik és összeugrik stb. Nálam talán egyszer fordult elő ez, és nem csinálom annyira óvatosan.

A majonézből lehet majonézes salátákat, mártásokat készíteni, jól kombinálható.

Hozzávalók: 1 tojás sárgája, kb. egy deci olaj (extra szűz olivát használtam), mustár, só, bors

A tojássárgájához pici adagonként kézi habverővel folyamatos keverés mellett adagolom az  olajat. Nem kell cseppenként, annyira könnyen nem csapódik ki. Amikor már majonéz állaga van, sózom, borsozom és mustárral ízesítem. Ha tartárt, majonézes sali öntetet szeretnék, tejfölt keverek hozzá. 

20151109_120213-2.jpg