Hogy rontsd el a túró gombócot?
A gombóc szétfő a vízben, darabokban szeded ki, vagy éppen kőkemény lesz?
Pár tipp, hogy baltázd el a túró gombócot:
- a hozzávalókat sacc per kábé, emlékezetből keverd ki
- ne hagyd állni fél óráig a keveréket kifőzés előtt
- a tojásfehérjét lustaságból ne verd habbá és ne úgy add a masszához
- miután feljött a gombóc a vízben, hagyd még jó pár percig főni, tuti szétesik.
Jó hír! Ha szét is esik, azért el fog fogyni úgyis, ezt garantálom.
Túró gombóc recept (kb. 6 darab sárgabarack méretű gombóc):
15 dkg túrót keverj össze 2 dkg búzadarával, egy tojásfehérjével, kevés sóval, kis vajjal, majd keverd hozzá a felvert tojásfehérjét. A masszát pihentesd fél óráig, majd forrásban lévő vízben főzd ki a megformázott golyóbisokat. Ha feljön, egy-két percig főzd még. Pirított darába forgasd meg. Én vajon pirítom. Ha nagyon egészségeset akarsz, teljes kiőrlésű lisztet használj, a morzsa is helyettesíthető korpával.
Előírás szerint elkészítve: