Hogy rontsd el a túró gombócot?

 b854ebc9-af10-4777-b60c-74389c4ee581.jpg

A gombóc szétfő a vízben, darabokban szeded ki, vagy éppen kőkemény lesz?

Pár tipp,  hogy baltázd el a túró gombócot:

- a hozzávalókat sacc per kábé, emlékezetből keverd ki

- ne hagyd állni fél óráig a keveréket kifőzés előtt

- a tojásfehérjét lustaságból ne verd habbá és ne úgy add a masszához

- miután feljött a gombóc a vízben, hagyd még jó pár percig főni, tuti szétesik.

 

Jó hír! Ha szét is esik, azért el fog  fogyni úgyis, ezt garantálom.

 

Túró gombóc recept (kb. 6 darab sárgabarack méretű gombóc):

15 dkg túrót keverj össze 2 dkg búzadarával, egy tojásfehérjével, kevés sóval, kis vajjal, majd keverd hozzá a felvert tojásfehérjét. A masszát pihentesd fél óráig, majd forrásban lévő vízben főzd ki a megformázott golyóbisokat. Ha feljön, egy-két percig főzd még. Pirított darába forgasd meg. Én vajon pirítom. Ha nagyon egészségeset akarsz, teljes kiőrlésű lisztet használj, a morzsa is helyettesíthető korpával. 

Előírás szerint elkészítve:

20151119_112815.jpg