Rakott padlizsán túróval és paradicsommal
Minden hozzávaló egészséges, könnyen beszerezhető, és a végeredmény: egy ránézésnek pizzanak tűnő zöldséges lepény.
Hozzávalók: 1 padlizsán, 25 dkg túró, 2 tojás, kaliforniai paprika, paradicsom, újhagyma, sajtok (füstölt, trappista, vagy mozarella), olívaolaj, só, bors, bazsalikom, oregano, bio vegeta (cukor- és sómentes)
Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral és kend meg olívaolajjal. A padlizsánt hámozd meg és szeleteld egész vékonyra, majd terítsd a tepsibe, sózd meg, locsold meg olívaolajjal, kis vegeta és tedd félre.
A túróba keverj bele két tojást, apróra vágott kaliforniai paprikát, újhagymát, sózd, majd ezt a masszát terítsd a padlizsánra.
Ezután következik a paradicsomréteg, melyhez a felkockázott paradicsomot keverd össze füstölt sajttal, olajjal, bazsalikommal, oreganoval, sóval, borssal. Ha ezt rárétegezted túróra, mehet a kb. 170 fokos sütőbe. Amikor már terjengek az illatok és megsült, szórd meg füstölt sajt és esetleg másféle sajt keverékkel és pirulásig süsd.
Melegen is nagyon finom, de ha kihűlt kicsit, jobban szeletelhető.