Rakott padlizsán túróval és paradicsommal

20151103_125807_2.jpg

Minden hozzávaló egészséges, könnyen beszerezhető, és a végeredmény: egy ránézésnek pizzanak tűnő zöldséges lepény. 

20151103_104523.jpg

Hozzávalók: 1 padlizsán, 25 dkg túró, 2 tojás, kaliforniai paprika, paradicsom, újhagyma, sajtok (füstölt, trappista, vagy mozarella), olívaolaj, só, bors, bazsalikom, oregano, bio vegeta (cukor- és sómentes)

Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral és kend meg olívaolajjal. A padlizsánt hámozd meg és szeleteld egész vékonyra, majd terítsd a tepsibe, sózd meg, locsold meg olívaolajjal, kis vegeta és tedd félre.

20151001_101559.jpg

20151103_110035.jpg

A túróba keverj bele két tojást, apróra vágott kaliforniai paprikát, újhagymát, sózd, majd ezt a masszát terítsd a padlizsánra.

20151103_110826.jpg

Ezután következik a paradicsomréteg, melyhez a felkockázott paradicsomot keverd össze füstölt sajttal, olajjal, bazsalikommal, oreganoval, sóval, borssal. Ha ezt rárétegezted túróra, mehet a kb. 170 fokos sütőbe. Amikor már terjengek az illatok és megsült, szórd meg füstölt sajt és esetleg másféle sajt keverékkel és pirulásig süsd.

20151103_122441.jpg

Melegen is nagyon finom, de ha kihűlt kicsit, jobban szeletelhető. 

Címkék: lisztmentes